Solgläntan

Ogland

Barton örngott: Trådtäthet: 600 TC Mått: 50 x 60 Färger: Vit, Grå & Blå
Barton örngott: Trådtäthet: 600 TC Mått: 50 x 60 Färger: Vit, Grå & Blå
Barton påslakan: Trådtäthet: 600 TC Mått: 150 x 210 / 220 x 220 Färger: Vit, Grå & Blå
Classic örngott: Trådtäthet: 600 TC Mått: 50 x 60 Färger: Vit

Oglands design är svensk och tillverkningen görs av 100% biodynamiskt odlad egyptisk bomull. Endast den finaste och mest långfibriga bomullen används och hantverkstraditionen med vävnad och sömnad i Egypten borgar för oslagbar kvalitet. Odlingen sker enligt den strängaste formen av ekologisk odling där utgångspunkten är att jordbruket anpassar sig till naturen, istället för tvärt-om. Gårdarna är självförsörjande med foder och gödsel och arbetarna får skäliga löner och bra arbetsvillkor.

Ogland har också valt att endast använda naturlig färgning och avstår från ”optical brightener” och andra skadliga processer för att minimera miljöpåverkan och garantera de renaste sängkläderna på marknaden.

Publicerad 2017-01-16 med taggarna Ogland, påslakan