Solgläntan

Betongbord från MBJ Design

Lampor Hector från BTC Original och kuddar från Chhatwal & Jonsson

Borden från MBJ Design är handgjorda med skiva i betong och underrede i fyrkantsjärn.
Betong är ett naturmaterial och vid gjutning används cement, ballast, sand och vatten. Detta gör varje skiva unik i sitt slag och ingen skiva blir den andra lik. Mystic Concrete Collection finns i ett flertal modeller. Det komplexa i tillverkningen och den del som varit mest tidskrävande att utveckla, är den behandlingsprocess som ger ytan dess motståndskraft för att klara påfrestningarna vid dagligt bruk.
Hela tillverkningsprocessen tar 4–5 veckor från det att betongskivan är gjuten.
I ”finrummet” ligger skivorna och bränner de sista 14 dagarna innan de kan paketeras och levereras.

Bordsunderredet är som standard tillverkat i fyrkantjärn som sedan varmgalvaniserats, detta gör så att de ej rostar. Utöver de galvaniserade standardunderredena går det även att få underredena mattsvartlackerade. Man kan även välja på helkubs- eller halvkubsutförande. Ytbehandlingen på betongskivan samt det galvaniserade underredet gör att borden lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk.

Publicerad 2017-03-11 i kategorin Bord och stolar