Solgläntan

Nyheter

Astrid

Inspirerad av de vackra omgivningarna på Maldiverna tecknade Agneta ett flertal pastellmålningar som blev hennes härliga kollektion av art prints.

Vackra kuddar från Christian Lacroix inspirerar. Välgjorda och av högsta kvalité, Christian Lacroix blandar med säker känsla broderi, tryck och material. Agneta Livijn art painting Astrid.

I vår stora tygavdelning finner ni tyger från ledande tillverkar av inredningstyger så som:
Elitis, Mark Alexander, Romo, Suite, Larsen, Designers Guild, Baker,
Manuel Canovas, D Kieffer, Casamance, JAB, Chivasso, Astrid, Ralph Lauren
och många fler.

Vi hjäper gärna till med sömnad och möbelomklädsel.

Gardinstänger från Maria L Design, Lindhs och Twetman.

Maria Lilliecreutz stora utbud av gardinstänger.

Smides stänger från Maria Lilliecreutz Design tillverkas efter önskemål och är en tidlös och vacker investering för hemmet.

Efter att ha formgett och designat allt från affischer och logotyper till ljuskronor samt antikmålat möbler under flera år tog jag under hösten 1993 tag i idén om att producera handsmidda inredningsdetaljer efter kundens egna mått, tycke och smak. De första helt kundanpassade produkterna såg dagens ljus bara ett par månader senare. Till min hjälp har jag ett antal mycket duktiga och erfarna smeder med vilka jag för dialog under hela skapande processen. Ett samarbete som har lett till att kunden får en hållbar, älskvärd och formstark produkt, varje gång.

Tidlös
Min formlinje har varit snarlik ända sedan starten, vilket borgar för tidlösa och lättanpassliga produkter av högsta kvalité. Oavsett om ditt hem andas The Hamptons eller skandinavisk minimalism så kommer mina produkter att ge rummet ett diskret komplement till din inredning som garanterat lyfter helhetsintrycket av ditt hem.

Från slott till koja
Mina produkter har under årens lopp hittat hem i allt från fiskestugor till salongerna på de svenska ambassaderna i Vilnius och Washington. Hem av alla de slag i Norge, Usa, England, Schweiz, Italien, Frankrike, Belgien och så Sverige förstås har alla fått sin specialsmidda produkt från mig. För visst förtjänar ditt hem sitt eget unika formspråk?

Sätt dig i lugn och ro och kika runt här på hemsidan. Hör sedan av dig för en förutsättningslös diskussion om hur vi kan låta ditt hem fyllas av dessa "morgondagens antikviteter".

Varma Hälsningar Maria Lilliecreutz

Lampfot i glas från Olsson & Jensen är lättplacerad i all sin enkelhet.

Vacker och stilren dukning med Ingegerd Råmans glas Bellman, Skrufs Glasbruk, keramik från Agneta Livijn och Klongs bestick Sukhothai.

Fåtölj Monet, Sika Design. Soffa Howard, Englesson

Lättplacerade och sköna rottingfåtöljer från Sika Design. Linnekuddar från Society Limonta.

Vackra glasvaser från Dutz i olika storlekar och färger.

Bordslampa Task från BTC Original

Tidlösa och snygga lampor från BTC Original

Sideboard med betongskiva från MBJ Design.

Vackra vasen Äng, design Eva Schildt, är handgjord och kommer i ett flertal utföranden.

Stilrena och snygga bestick Salvia och Sukhothai från Klong
Besticket är gjord av 18/10 rostfritt stål. För att göra bladet används skarpt kromstål, men det betyder också att besticket inte helt kan tåla korrosion.

Skötselanvisningar:
Allt bestick från Klong kan användas med diskmaskin, men för att säkerställa en lång livslängd för bestick, följ dessa anvisningar:
* Låt aldrig besticket blötläggas i vatten.
* Placera inte knivar och gafflar i diskmaskinen, det kan leda till fläckar.
* Torka besticket så snart de tvättas.
* Skulle det finnas korrosion eller fläckar på besticket i alla fall - använd ett krom polish, som Autosol för att rengöra dem.

Vi har ett stort urval av ljuvliga doftljus.

Spode's Blue Room Collection har distinkta motiv och mönster av blommor, berömda platser och landskap. Mönstren är från 1800-talet och produceras än idag i samma klassiska färger blått och vitt.

Lampor Hector från BTC Original och kuddar från Chhatwal & Jonsson

Borden från MBJ Design är handgjorda med skiva i betong och underrede i fyrkantsjärn.
Betong är ett naturmaterial och vid gjutning används cement, ballast, sand och vatten. Detta gör varje skiva unik i sitt slag och ingen skiva blir den andra lik. Mystic Concrete Collection finns i ett flertal modeller. Det komplexa i tillverkningen och den del som varit mest tidskrävande att utveckla, är den behandlingsprocess som ger ytan dess motståndskraft för att klara påfrestningarna vid dagligt bruk.
Hela tillverkningsprocessen tar 4–5 veckor från det att betongskivan är gjuten.
I ”finrummet” ligger skivorna och bränner de sista 14 dagarna innan de kan paketeras och levereras.

Bordsunderredet är som standard tillverkat i fyrkantjärn som sedan varmgalvaniserats, detta gör så att de ej rostar. Utöver de galvaniserade standardunderredena går det även att få underredena mattsvartlackerade. Man kan även välja på helkubs- eller halvkubsutförande. Ytbehandlingen på betongskivan samt det galvaniserade underredet gör att borden lämpar sig för såväl inomhus- som utomhusbruk.

Handgjorda sländor och syrsor från Marrakech i mässing och järn.

Københavner, Bers Potters kruka med vacker dekor och krukan Parade.

Bergs Potters vackra krukor är tillverkade för hand i Toscana. De passar att användas både inne och ute då de är tillverkade av högkvalitativ lera som bränts i hög temperatur, detta ger dem en naturlig styrka. Krukorna har dräneringshål i botten vilket gör att det går att plantera direkt i krukan. Fatet är silikonbehandlat för att vara 100% vattentätt.

Vi tillverkar borden på beställning efter önskemål.

Barton örngott: Trådtäthet: 600 TC Mått: 50 x 60 Färger: Vit, Grå & Blå

Oglands design är svensk och tillverkningen görs av 100% biodynamiskt odlad egyptisk bomull. Endast den finaste och mest långfibriga bomullen används och hantverkstraditionen med vävnad och sömnad i Egypten borgar för oslagbar kvalitet. Odlingen sker enligt den strängaste formen av ekologisk odling där utgångspunkten är att jordbruket anpassar sig till naturen, istället för tvärt-om. Gårdarna är självförsörjande med foder och gödsel och arbetarna får skäliga löner och bra arbetsvillkor.

Ogland har också valt att endast använda naturlig färgning och avstår från ”optical brightener” och andra skadliga processer för att minimera miljöpåverkan och garantera de renaste sängkläderna på marknaden.

Påslakan Viken + ett örngott

Pillowtalks bäddlinne är tillverkade av egyptisk bomull, vilket anses vara den finaste bomullen i världen. Denna högkvalitativa bomull vävs av många, tunna och tätt liggande trådar. Har du en gång upplevt känslan av att sova i svala, mjuka och vackra lakan av denna exklusiva kvalitet kommer du aldrig att välja något annat.

Underlakan 190x270 och 260x270, påslakan 150x210 och örngott 50x60 cm med 5 cm vinge 4 sidor.